Se spune ca situatiile disperate cer masuri pe aceeasi lungime de unda; cand nu actionezi ca atare ai putea sa pierzi o sansa cu care nu te vei mai intalni curand. Este si cazul celor care au nevoie de personal in scurt timp si fara batai de cap in ceea ce priveste formalitatile legale. In numele acestei nevoi conceptul de leasing personal este cel mai la indemana.

Ce este leasingul personal

Concret se refera la incadrarea pe un anumit post a oamenilor cu indeplinirea completa a tuturor formelor impuse de lege, angajati ce se transfera din cadrul unei unitati unde deja exista angajati catre beneficiarul conform contractului de colaborare. Pe scurt se poate defini ca fiind un schimb de angajati. O metoda din ce in ce mai populara in toate domeniile pentru ca scuteste de efort si timp pierdut de a investi resurse pentru un anumit post ce se necesita cel mai adesea pe perioada determinata.

Si daca te gandesti cum concret poate aceasta metoda sa ajute luand doar cazul acelor angajati care au nevoie de concediu de maternitate sau paternitate inlocuirea lor este un prim caz. Sau poate fi vorba doar de perioade de timp cand activitatea unei companii cunoaste o cota mai ridicata decat restul anului, un ritm ce caracterizeaza de obicei mediul respectiv de munca. Si cum timpul inseamna bani este imperativ sa se actioneze cat mai rapid; se intampla spre exemplu sa fie necesara o aprobare pentru un nou post si o sumedenie de formalitati insa care pot impiedica un ritm asa cum activitatea cere. Din nou leasingul de personal este cel care aduce optiunea si rezolvarea de mijloc.

Increderea intr-o astfel de metoda nu are cum sa nu existe de vreme ce exista o baza de date mereu pregatita sa serveasca nevoilor fiecarui angajator in parte. In timp scurt si eficient se vor ocupa locurile puse la dispozitie, inclusiv ceea ce tine de formalitati atat pentru perioada de inceput cat si dupa ce contractul expira si leasingul se incheie. Orice modificare ce vine pe parcurs este de asemenea legata de responsabilitatea celor care ofera servicii de leasing de personal, cu alte cuvinte angajatorul si cel care solicita astfel de servicii fiind departe de grija unor aspecte legale pentru cel care va veni sa ocupe un anumit post in cadrul companiei.

Cu o tendinta de crestere si pe piata romaneasca leasingul de personal este o metoda eficienta si avantajoasa atat pentru cei care vor ocupa locurile de munca cat si pentru cei care au nevoie de forta de munca.

Un comentariu la „Conceptul modern in materie de resurse umane- leasingul de personal”
  1. Este buna ideea cu leasingul de personal chiar ma asteptam ca la un moment dat sa apara si in Romania. De mult ori aveam si eu nevoie de forta de munca pe termen scurt si nu aveam la cine apela urgent :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *