Exista o vorba populara care spune ca in casa barbatul este cocosul. El intretine familia deci el este cel care trebuie sa aiba ultimul cuvant. Degeaba se va stradui o femeie sa demonstreze contrariul caci locul ei este aparte. O lupta continua ce se presara cu intentia reprezentantelor sexului frumos sa isi caute egalitatea. Exista si ea insa moderata si aparenta. Oricum o femeie va fi criticata de fiecare data cand incearca sa demonstreze ca si ea poate sa poarte pantaloni- la figurat vorbind, sa fie prezenta ferma, cea care ia decizii si stabileste totul.

Daca locul femeii este in bucatarie, asa cum multi inca mai cred, barbatul isi asuma locul regeste de stat in fata televizorului sau dupa caz, a laptop-ului. Este distractia sa de timp liber, relaxarea si pana la urma nevoia de a se deconecta de rutina. Femeia insa are doar momentele sale in care telenovelele incep un program lung, obositor si siropos.

De cate ori nu ai avut discutii despre cine tine telecomanda in mana, cine este cel care decide la ce se uita cei doi? Nici nu le mai stii numarul. Preferi sa vizionezi un meci insa in acelasi timp iti dai seama ca trebuie sa verifici si ceva email-uri. Nu te impaci cu ideea ca in aria ta de confort intervine ea. Noroc cu televizoarele destepte. Unele au conectare la internet, telecomanda almouse pentru a putea avea accees la ambele surse. Altele vin cu imagini doi in unu pentru ca in pauzele de publicitate sa mai vada si ea o parte din filmul ce il asteapta cu sufletul la gura. Nu mai punem la socoteala o imagine impecabila un televizor HD, caci asa este la moda. Ea doar l-a preferat, spunand un „da” fara cuvinte, tu l-ai ales incantat de noua achizitie.

Si daca ea nu ar fi fost…nu ai fi avut un astfel de televizor. Iti era de ajuns ce aveai. Dar trebuia sa o impaci. Sau sa-ti vezi interesul de a nu renunta, fie din orgoliu, fie din pur stil barbatesc, la ceea ce iti place. Asa cum sunteti voi 2 in unu asa ai ales si televizorul, telecomanda si toate achizitiile. Deci cine canta in casa: gaina sau cocosul? Tu ca esti barbat, ea din umbra? Amandoi? Tu ai ales pentru ca totul a pornit de la ea. Din acelasi orgoliu vei spune ca nimeni nu poate contesta pozitia ta de lider in casa; tu esti cocosul si atat. Ea tocmai rade de tine….

Un comentariu la „Cine canta in casa- gaina sau cocosul?”
  1. În ultimii 10 ani calificarea profesională în proporţie de peste 60% le reveneau doamnele în domeniile umaniste şi nu numai. Probabil că vor mai trece vreo 10-15 ani pentru ca aceste generaţii să-şi renogocieze statutul şi obligaţiile. Între timp negocierea continuă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *