Spre deosebire de ceea ce cred uni, nu toate alimentele dauneaza dintilor nostri. Unele dintre ele chiar ne ajuta si ne protejeaza dantura in diferite cazuri. De cele mai multe ori chiar alimentele pe care noi ne ferim sa le mancam, ne fac un bine dintilor.

-Friptura
Conform specialistilor, dupa mai multe studii si cercetari realizate s-a demonstrat ca fosforul din friptura ajuta si protejeaza smaltul dintilor.„În plus, carnea roşie presupune mestecatul constant, ceea ce ajută la menţinerea gingiilor puternice şi sănătoase”, declarase Irwin Smigel, unul dintre cei care au organizat acest studiu. In cresterea credibilitati aceste afirmatii sare in ajutor un studiu realizat in Germania care a demonstrat ca, cu cat mestecam mai mult cu atat vom avea o dantura mai curata.

-Ciocolata
Poate alimentul de care toti oameni se feresc sa-l manance pentru ca ” strica dinti”, spre surprinderea noastra defapt ciocolata neagra
are un efect puternic de albire asupra dintilor si mai ales ea impiedica bacteriile sa se fixeze pe suprafata dintelui.
-Branza
Acest aliment ne ajuta mai multe decat am crede deoarece in plus pe langa faptul ca ea contine mult calciu pentru sanatatea si puterea
dintilor nostri, ea mai are si poate cel mai important rol in protejarea lor. Un studiu efectual pe 50 de oameni care nu s-au spalat pe dinti timp de 48 de ore a demonstrat ca dupa ce au mancat acest aliment, nivelul ph-ului din gura a devenit aproape perfect, la fel ca si atunci cand te speli pe dinti.

-Ceaiul
Un studiu strict a demonstrat faptul ca datorita nivelului ridicat de polifenol din ceai, el ajuta la inlaturarea bacteriilor care se fixeaza pe dinti si in interiorul cavitati bucale.

-indulcitori artificiali
Chiar daca nu ajuta asa de mult ca si cele de mai sus, indulcitori artificiali sunt benefici pentru dinti mai ales atunci cand mestecam guma fara zahar. Studiile realizate indica faptul ca guma de mestecat promoveaza productia de saliva de aceea dinti ajunga sa fie curatati datorita calciului şi fosfatului din saliva.

Un comentariu la „Cinci alimente care protejeaza si ajuta dinti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *