Pentru necunoscatori ai sportului fotbalistii sunt prea bine platiti. Pentru invidiosi fotabliatii sunt platiti cu mai mult decat ar trebui. Cu toate acestea totul se explica destul de bine in ceea ce de fapt inseamna aceasta meserie. De scurta durata si presarata cu accidentari care te pot schimba si marca pe viata este de la sine inteles ca rsicul asumat de a fi fotbalist se plateste cu bani grei. Studiile si cercetatorii spun ca fotbalul este de 1ooo de ori mai riscant ca alte meserii.

Intr-un top al celor mai riscate meserii din lume se regaseste si postul de politist. Dar nu de orice fel ci specific in Mexic. Asta pentru ca se inregistreaza forate multe atentate asupra lor. Se pare ca nu sunt tocmai indragiti sau stimati in randul publicului. La aceeasi lista se adauga:

  • Taietor de lemne in padure. Un loc in care accidentele de cele mai multe ori se soldeaza cu moartea. Prelucrarea lemnului este un domeniu in care se lucreaza cu  materie prima grea si dificil de manevrat ori numai la capitolul de taiere exista pericol de accident.
  • Dezamorsare de bombe. De la sine inteles de ce se claseaza in topul meseriilor riscante. Mai ales pentru ca in ultimul timp bombele sunt din ce in ce mai greu de dezamorsat ceea ce face ca riscul sa fie si mai mare.
  • Jurnalist in Siria. Razboiul civil este in floare astfel ca a raporta situatia de acolo este un real risc.
  • Pilot de avi0n. Asa cum ne arata si ultimul eveniment nefericit din tara sa fii pilot de avion inseamna din start responsabilitatea pentru intreaga echipa. Desi cele mai putine accidente se inregistreaza in randul mijlocului de transport cu avionul din cauza faptului ca acestea sunt vechi totul devine din ce in ce mai riscant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *