Shirley ZindlerAtunci cand ne dorim un caine, urmarim cateva trasaturi, fie ca dorim unul foarte jucaus, unul bun cu copii, unul caruia i-ar placea viata in apartament sau poate unul foarte inteligent si ascultator, pe care il poti dresa usor.

Cea mai inteligenta rasa de caine este considerata Border Collie-ul, fiind foarte energici, deci, avand nevoie de stapani la fel, carora sa le placa activitatile fizice de afara, fie ca e vorba de plimbari prin parc sau drumetii lungi. In trecut acesta era un caine de turma, adunand foarte repede vacile sau oile, lucru care se resimte si azi in aceste rase, viata lor fiind dominata de ordine, incercand sa aiba grija de cei din jurul sau. Ca dovada a inteligentei ridicate a rasei: un caine, botezat Chaser, poate recunoaste 1.022 de jucarii dupa nume.

Fiind mai multi decat niste „pufosenii”, pudelii erau initial folositi in Germania pentru vanatul pasarilor, exceland chiar, pana la inventarea armelor. Surprinzator, au fost si pazitori de oi sau au trecut liniile inamice in razboaie pentru a aduce provizii, iar mai putin surprinzator este faptul ca au fost folosit in trecut si in trupele de circ. Acesta se remarca si prin natura sa iubitoare, fiind potriviti si pentru familiile cu un copil sau viata in apartament.

Ciobanescul german sau cainele-lup se afla pe locul trei al celor mai inteligente rase de caini din lume. Initial antrenati drept caini pastori, in urma modernizarii Germaniei si nevoii tot mai reduse pentru aceasta activitate, au inceput sa fie folositi de catre politie sau securitatea aeroporturilor, vamelor etc pentru a depista substante ilicite ori gasirea persoanelor disparute.

Originali din Scotia, rasa Golden Retriever a aparut in 1865. Acestia pot invata mai mult de 200 de comenzi, sunt parteneri perfecti de joaca, atat acasa, cat si in parc si nu sunt gelosi cand apare un nou mebru in familie, fie el om sau alt animalut.

O alta rasa germana se afla pe locul cinci, Dobermanul Pinscher, fiind folosite in trecut de cei care colectau taxele pentru protectie. Dobermanii moderni sunt mult mai putini agresivi, fiind caini buni pentru familii, fiind si extremi de locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *