Evangelia
Evangelia

O epava are o anumita atractie pentu turistii de pretutindeni. O nava parasita in larg batuta de ani intregi de degradare are un aer straniu dar in acelasi timp atractiv. Se estimeaza ca exista aproximativ 150 000 de epave in jurul lumii. Acestea sunt cele documentate si despre care se stie, se spune ca sunt mai bine de 3 milioane de epave care inca nu au fost descoperite in mari si oceane.

HMAS Protector

HMAS Protector a fost o nava de lupta care a apartinut guvenurlui din Australian de Sud inca din anul 1884. Aceasta era folosita cu scopul de a apara coasta locala de posbililele atacuri ruse. Nava a ajuns in Adelaide in anul 1884 si folosit rebeliunii Boxer in Primul si Al Doilea Razboi Mondial. In Iulie 1943, Protector a fost cumparat de Armata Americana. In drumul spre Noua Guinee a intrat in coliziune cu un alt vas. Cala a fost distrusa si a fost dusa in insula Heron pe coasta Queensland-ului.

Evangelia

Evangelia a fost un vas comercial construit in acelasi port naval precum Titanicul. Nava a fost lansata in anul 1942 pe data de 28 mai sub numele de „Empire Strength”. De-a lungul timpului a purtat mai multe nume. Aceasta a fost cunoscuta sub numele de „Saxon Star”, „Redbrook” si intr-un final „Evangelia”.

In anul 1968, in timpul unei cete dese, Evangelia a ajuns la mal in zona Costinesti. Zvonurile  spun ca vasul a fost esuat intentionat cu scopul de a incasa banii pe asigurare de proprietar. Acest lucru este foare posibil. Ipoteza este suportata de faptul ca in timpul accidentului marea era deosebit de calma si toate aparatele de la bord functionau perfect. Nava este rupta la jumatate si in partea din dreapta cala este avariata destul de grav.

Costa Concorida

Ultima epava care a fost destul de mediatizata a fost nava de croaziera Costa Concordia care a esuat in anul 2012 in Isola del Gligio in apropierea coastei Italiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *