suceavalive.ro

Romanii iubesc sa se distreze, iar acest lucru nu e un secret pentru nimeni. Acest lucru nu se reflecta doar in petrecerile cu mare fast pe care le organizeaza, ci si prin alegerile in ceea ce priveste destinatiile turistice in perioada concediilor.

Conditiile de munca si programul incarcat cu care orice angajat din Romania trebuie sa se confrunte nu sunt cele mai usoare, astfel ca vacantale sunt asteptate cel mai mult de oricare dintre noi. Datorita progresului major pe care l-au cunoscut caile aeriene de transport, posibilitatea de a calatori in afara a crescut foarte mult.

Plimbarile in scopul de a vizita orase europene cunoscute pentru incarcatura istorica si culturala pe care o detin se afla pe lista de dorinte a multora dintre noi, insa realitatea arata ca nu e atat de simplu. Vacantele sunt mult asteptate, astfel ca cei mai multi dintre noi preferam locatii care sa ne asigure un nivel ridicat de confort, sa ne putem relaxa, uitand astfel de grijile de acasa si sa nu ne mai simtim deloc obositi. In acest sens, conform mai multor studii realizate de agentiile de turism, reiese faptul ca orasele mai exotice sunt favoritele romanilor.

Turcia, Spania, Grecia si Croatia – varf de lista in optiunile romanilor

In functie de rezervari, turistii romani din nordul tarii prefera mai mult Grecia, cei din estul si sudul tarii Turcia, in timp ce vestul tinde mai mult catre vacantele din Spania. Conform mai multor site-uri de stiri Suceava, anul 2018 a dublat si numarul zborurilor din Bucovina, comparativ cu 2017, alegerile de baza fiind, Zakynthos sau Antalya.

Desi, ar putea parea ciudat, nu toti romanii opteaza pentru zborul ca avionul, care le asigura maximul de confort, promptitudine si eficienta. Multi prefera ca a o astfel de vacanta sa o traiasca intr-un stil mai autentic, orientandu-se catre masina sau rulota. In aceasta alternativa, tot Grecia ramane in top, insa zona continentala, fiind cea mai accesibila pentru depasarile cu autoturismul.

Cei mai vrednici dintre calatori, se pregatesc chiar din luna ianuarie sa verifice ofertele puse la dipozitile de agentiile de turism, precum si firmele de zboruri pentru concediul de vara. Chiar daca mai sunt inca ceva luni pana atunci, pachetele charter sau cele individuale catre destinatiile estivale sunt deja lansate, iar cei care fac rezervarile inca de pe atunci beneficiaza de pachete cu reduceri avantajoase.

Orasele europene celebre, precum, Roma, Milano, Madrid, Barcelona sau Lisabona devin city break-urile cele mai cautate in perioada minivacantei de 1 mai. Timpul scurt de cateva zile este unul oportun pentru vizitele fulgeratoare in aceste zone.

Pe final de an, preferintele devin deja putin mai variate. Vacantele in spatiul romanesc isi pastreaza aceeasi adepti, de cele mai multe ori, locuitorii de la oras cauta o vacanta relaxanta in care sa poata descoperi vechile traditii care inca mai pot fi pastrate vii, preferata fiind zona Maramuresului.

Daca am face un exercitiu de imaginatie si sa ne creeam imaginea unui itinerariu al romanilor in vacanta de iarna, dincolo de granitele tarii, dar in Europa, am calatori catre binecunoscutele piete si targuri de Craciun din Viena, Frankfurt sau Praga. De asemenea, alegerile se mai incadreaza in testarea partiilor din Austria, Bulgaria, i-am duce pe cei mici acasa la Mos Craciun, in Laponia. Descoperim si destinatiile exotice din Thailanda, Singapore, Filipine, Bali, Maldives sau chiar pe cealalta parte a globului din Mexic, Republica Dominicana.

Este important sa ne orientam catre oferte reale care fie cu adevarat profitabile. Vacantele sunt momentele cele mai asteptate din desfasurarea unui an pentru ca doar atunci suntem liberi de obligatii si responsabilitati fata de program sau sefi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *