Ne plangem la un moment dat ca ne dor ochii. Cat se poate de banal, consideri ca ai obosit, la propriu. Doar ca azi un pic si maine un pic, problemele ochilor se vor accentua de fapt. Devine din ce in ce mai comun ce se intampla in acest domeniu asa ca ar trebui sa stii ca este esential sa stii sa compensezi situatia pe masura ce ai activitati ce afecteaza vederea.

Chiar daca este iti este recomandat sa citesti ar trebui sa ai masura. Se spune ca nu este bine sa citesti noaptea pentru ca lipsa luminii naturale face ca ochiul sa se chinuie, la propriu, sa vada bine. Este partial adevarat ca muschii sai vor fi fortati de fiecare data. Cu toate acestea tine cont ca indiferent de situatie trebuie sa ai o masura in toate.

La calculator, laptop, tableta si asa mai departe cat timp stai? Media unora sare de 8 ore pe zi pentru ca asta inseamna munca lor la propriu. Este astfel de la sine inteles ca ochii au de suferit in primul rand din cauza oboselii si expunerii la lumina acestor device-uri. Din nou, cat se poate de banal pentru tine, insa o problema ce se accentueaza in timp.

Ce este de facut? Caci morcovii nu te ajuta atat de mult incat sa tii la distanta orice problema a ochilor. Se crede ca nici ochelarii nu sunt chiar o solutie. Mai ales cand vine vorba de miopie, ochii la  un moment dat se obisnuiesc cu lentila si dioptria creste. Ajungi sa porti ochelari tot mai tari si fara ei sa nu vezi bine. Asa ca ce e de facut?

Dincolo de operatia in sine ca forma de tratament pasii mici si siguri te ajuta. Asa ca nu uita de pauzele la munca. Priveste la altceva dupa 10 minute, nu ignora semnele de durere si fa exercitii la nivelul ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *