Oua umplute, o gustare pe cat de delicioasa pe atat de migaloasa pentru ca implica decojirea oualor intr-un stil perfect. Si cand dai de greu intelegi ca mai bine ai fi apelat la alta metoda. Acest exemplu este doar unul din lista de greseli pe care le facem sau mai bine spus din lista de alimente pe care le consumam intr-un mod gresit.

Pentru a nu ingreuna situatia, pentru a nu complica treburile iata cateva trucuri care sa te ajute:

  • Oul fiert in mod clasic si simplist se va decoji mai greu. Daca vei pune putin bicarbonat in apa in care acestea fierb se vor decoji mai usor. In plus poti oricand sa incerci si varianta de decojire de la ambele capete si prin suflare intensa sa scoti oul intact, cu invelisul perfect.
  • Portocala decojita ar putea si ea sa vina cu batai de cap. Mai simplu este sa tai ambele capete si prin sectionare la mijloc sa o desfaci ca si cand ai intinde fructul „rulat” pe coaja.
  • Ce te faci cand mananci aripioare de pui. In stilul clasic ajungi sa nu te bucuri de toata carnea pentru ca oasele iti stau in cale. Asadar, mai simplu ar fi sa rupi cartilajul din capatul aripioarei, printr-o simpla rotire sa scoti acel mic os care da dificultati, ulterior scotand si marele os ce sustine carnea si nu in cele din urma sa savurezi carnita intreaga.

Bananele sunt si ele „incurcate” daca nu stii cum sa  le cojesti. Dar maimutele iti dau cel mai bun exemplu, cand desfac banana de la capat si nu de la coada acesteia. Sau, merele sunt adesea consumate fara cotor. Incearca insa sa il consumi in totalitate si iti vei da seama ca nu faci nimci rau- paradoxal sau nu cotorul de mar este comestibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *