Cu totii am trecut prin ea si stim ce inseamna sa fii un rebel si un indecis, sa fii contra celor din jur si sa nu te intelegi cu parintii. La randul tau sa gestionezi o astfel de situatie inseamna sa te vezi in oglinda- pana la urma odrasla clar iti va semana.

Parintii nu se inteleg cu adolescentii- este un concept destul de raspandit si deja clasic. Insa din multe puncte de vedere tine de fapt de anumite mituri ce se propaga degeaba pana la urma. Iata cateva idei despre adolescenta care nu corespund cu realitatea insa sunt destul de frecvent intalnite:

  1. Un adolescent este un om fara baza de cunostinte si de aceea este predispus la greseli. De fapt si un major si un adul si un batran tot vor ajunge in punctul in care vor gresi, mai devreme sau mai tarziu. Nu este vorba de lipsa de informare ci de acea ideea ca poate face orice.
  2. Probleme ce apar intre parinti si adolescenti se datoreaza hormonilor. Adolescentii trec prin anumite schimbari si este adevarat ca acest lucru ar putea afecta comportamentul spre exemplu. Cu toate acestea nu este o singura cauza. Poate fi vorba de anturaj spre exemplu.
  3. Adolescentii au nevoie de independenta. De fapt de  o falsa iluzie de asa ceva caci inca sunt la varsta  la care depind de parinti si au nevoie de ei desi nu admit asta. Asa ca au nevoie doar sa li se respecte cuvantul ca si cand ar fi impunatori ca orice alt adult.
  4. Adolescentii sunt impulsivi. Nu este un tipar insa caci fiecare in parte are modul sau propriu si poate ca si unic de a se manifesta.

Nu trebuie sa fie de dorit ca perioada de adolescenta sa treaca cat mai repede pentru ca si aceasta etapa ar putea aduce un succes, un inceput, un drum deschis catre un viitor stralucit. Si ai dori sa participi intens la asta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *