Stresul, un stil de viata nesanatos, alimentatia pot fi surse pentru lipsa ta de somn. Se intampla de la mic la mare doar ca trebuie sa remediem acolo unde devine aproape de cronic. Unii recomanda terapii insa pana la o actiune de acest gen trebuie sa te gandesti care este sursa problemelor tale.

Ce sa eviti

Exista si anumite obiceiuri ce stau la baza unor nopti albe. Asa ca daca te regasesti din aceasta categorie ar trebui sa tii cont de:

  • Orice device, gadget. De cate ori ai spus ca mai stai putin online dupa care mergi la somn? Acest lucru te afecteaza mai mult decat ai crede. Pentru ca lumina specifica ce se emite iti distruge somnul si indeparteaza momentul somnului si prin actiunea asupra unui horomon, responsabil cu instalarea in ritm natural a starii de somn. Ba mai mult decat atat se  indica ca inainte de somn sa nu existe in jur nici macar ledul unor aparate, lumina care sa fie inr aza ta de vedere.
  • Fara sport. Nu vei auzi prea des acest lucru pentru ca de altfel miscarea este necesara si indicata. Doar ca practicand orice tip de sport inainte de culcare face ca somnul de fapt sa nu existe. Asta inseamna ca tine de energia ca rezultat al sportului, deci implicit nu exista sanse sa adormi prea repede.
  • Statul in pat poate poate iti vine somnul se crede ca nu este o metoda eficienta. Ba mai mult decat atat se crede ca ar trebui sa iti gasesti efectiv ceva de facut. Si tot la acest capitol se crede ca trebuie sa tinem cont ca munca in pat nu este indicata. Vom asocia acest lucru cu patul si nu cu timpul de odihna, de unde si posibilele insomnii.

Regulile unui somn linistit asa cum spun si specialistii sunt cam departe de noi din pricina unor ritualuri si rutini zilnice. Cu toate acestea sunt detalii de care sa nu uitam.

Un comentariu la „Ce sa eviti daca ai probleme cu somnul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *