Am trecut de ceva vreme la statutul in care banca reprezinta o solutie pentru cei care au bani de depozitat. Asta pentru ca nu ne mai riscam sa tinem banii in casa, la ciorap cum se spune. Cu toate acestea, parca nimic nu este sigur in zilele noastre, ceea ce face ca problemele bancare sa fie destul de des intalnite.

Iata care sunt cele mai comune probleme bancare:

  • Siguranta

Se spune despre conturile bancare ca sunt cele mai sigure. De fapt nimic nu ar putea fi 100% sigur in zilele noastre. Cu toate acestea, o institutie de acest gen este fara doar si poate responsabila cu economiile tale. Stiai ca un depozit bancar este garantat de catre Fondul Depozitelor? Desigur, exista si o limita din acest punct de vedere, undeva in jur la 100 de mii de euro. Asta iti garanteaza pana la urma ca orice depozit este acolo, mereu la dispozitia ta si in cazul in care banca care probleme financiare nu esti lasat fara banii depusi la un moment dat.

Din pacate insa nu exista o lege care sa oblige bancile sa faca parte din programul de acest gen. Asadar, siguranta bancilor este oarecum indoielnica cand nu exista acel fond de garantare. Desi prea putini stiu asta se pare ca neincrederea in banci exista mai cu seama legata de mediatizarea unor cazuri, precum Grecia ca tot este un exemplu recent.

  • Comoditatea

Problemele bancare includ de asemenea ceea ce tine de comoditate. La inceput pare totul simplu pentru ca a deschide un cont. In schimb, de la comoditatea de inceput, te trezesti foarte usor ca ai probleme la retragere. Mai ales cand vine vorba de o suma foarte mare de bani se pune problema justificarii din acest punct de vedere. Comoditatea ta de a avea pe cineva care sa administreze un cont inseamna la un moment dat si chinul de a te „ruga” de ei sa iti ofere si acei bani de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *