Pe cat de respingatoare pare sa fie ideea de a pastra anumite resturi de mancare pe atat de practica se dovedeste. Stiai ca pizza a aparut ca o forma de a „salva” resturile de mancare? In prezent nu se mai practica aceeasi reteta insa clar este ca se claseaza intr-un top de popularitate cu pozitii fruntase.
Ce poti sa faci cu resturile de mancare
Nu in sensul unor alimente alterate ci cele care deja folosite intr-un sens nu trebuie sa devina gunoi:
- Dupa ce termini borcanul cu muraturi cel mai adesea zeama se va arunca. Daca este cea clasica poate fi consumata ca atare insa pentru muraturile in otet nu se pune aceeasi problema. In orice caz in acelasi borcan si in aceeasi zeama poti adauga alte legume. In timp ai la indemana legume proaspete cu gust usor murat.
- Cojile de la oua sunt o sursa foarte buna de calciu. Asa ca nu exista sa le oferi gainilor si puilor aceste gustari ori farmitate sa le arunci pe sol ca si ingrasamant pentru diverse plante.
- Ananasul in forma sa specifica cu acea coada interesanta poate fi o planta decorativa. Dupa ce ai taiat partea superioara de frunze foloseste-o pe post de floare in apa si vei vedea ca prinde radacini. Aceasta poate deveni in timp o planta decorativa in casa.
- Daca ti-ai cumparat ceapa verde ce nu o vei consuma imediat poti sa o lasi in apa. In timp aceasta dezvolta din nou frunze verzi si vei avea ingredientul fresh si perfect pentru salate.
- O coaja de banana se poate dovedi si ea utila cand devine ingredientul secret ce ofera luciu pantofilor, cel care calmeaza pielea dupa diverse intepaturi sau iritatii insa nu in ultimul rand ar putea fi o sursa excelenta de ingrasamant.