Ata dentara asa cum si numele sugereaza este cea care completeaza forma de igiena orala. Insa la nevoie poti sa o folosesti si in alt scop decat cel clasic sau pentru ceea ce a fost initial conceptul pentru care a fost facuta. Fii inventiv si crezi ca poti sa folosesti ata dentara pentru diverse alte aspecte:

  1. Taie blatul de tort. Poate deveni destul de dificil sa faci asta si pentru faptul ca ai nevoie de un cutit atat de lung cat sa cuprinda diametrul blatului. Si cand tai inegal afectezi esteticul a ceea ce mai tarziu se doreste a fi un tort festiv. Asa ca ata dentara te-ar putea ajuta destul de mult in acest sens.
  2. Taie mamaliga si preparatele fierbinti. Suna a stil rudimentar insa poate fi ceea ce te ajuta sa nu iti strici cutitele din cauza temperaturilor ridicate si in plus poti fi la fel de exact ca si cand ai folosi o lama de cutit. Taie totul estetic si castigi si timp pentru a nu astepta sa se raceasca. Iti amintesti cum facea bunica?
  3. Taie branzeturile moi. Va fi destul de dificil sa faci asta daca nu ai cutitul potrivit si special pentru asta. Insa cu ata dentara nu mai ai nevoie decat de putina indemanare.
  4. Leaga, coase preparate. Spre exemplu puiul sau curcanul umplut are nevoie sa fie cusut si sa te asiguri ca sub actiunea termica nu se va descoase cat sa se imprastie umplutura. Din nou ata dentara este cea care te ajuta sa poti sa pastrezi totul ca la carte.
  5. Desprinde prajiturile de pe tava. Se intampla adesea ca acestea sa se prinda de tava si sa le strici. Mai ai totusi o sansa si asta inseamna sa le desprinzi cu ajutorul atei dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *