In cazul in care ai o idee de afacere si vrei sa o pui in practica, infiintarea unui SRL este cea mai buna solutie. Nu stii insa care sunt pasii pentru infiintare SRL, nu stii ce documentatie ai nevoie, nu stii ce responsabilitati si obligatii implica, nu stii destul de multe lucruri. Aici vin in sprijinul tau cei de la firmanet.ro.

Ceea ce trebuie sa stii despre un SRL este faptul ca, dupa cum sugereaza si abrevierea, este o forma de societate cu raspundere limitata fata de asociati, fiecare dintre acestia vor raspunde in limita aportului adus in momentul constituirii societatii.

Cand vine vorba de documentatia necesara pentru infiintare SRL, aceasta implica fotocopii ale documentelor de identitate ale asociatului sau asociatilor – dupa caz, documente cu privire la sediul unde isi va desfasura activitatea societatea, specimene de semnaturi pentru administrator, acorduri ale asociatiei de proprietari unde este cazul si asa mai departe.

Concret, etapele de urmat dupa ce documentatia primara este intocmita se desfasoara conform unei ordini prestabilite. In prima faza, la infiintare SRL se verifica disponibilitatea numelui ales pentru societate, pentru ca ulterior sa poata fi rezervat. In eventualitatea in care o denumire exista deja, recomandarea este sa fie avute in vedere cel putin trei posibile nume pentru societate. Conform documentelor justificative, se stabileste si sediul social al SRL-ului si se autentifica in fata unui notar specimene de semnatura ale persoanelor in masura sa ia decizii in firma, precum administratorii.

Urmeaza redactarea Actului Constitutiv al societatii, al carui principal aspect de luat in considerare este alegerea obiectului de activitate principal si al celor secundare, care sa corespunda conform activitatii economice prestate, in corelatie cu codurile CAEN oferite de legislatia in vigoare.

Ulterior vor fi date declaratii care sa mentioneze ca se indeplinesc toate conditiile prevazute de legislatie, de catre asociat/asociati sau administrator/administratori. Se obtin apoi si dovezile legate de depunerea capitalului social de la unitatea bancara aleasa, iar depunerea documentelor la Oficiul Registrului Comertului este urmata de ridicarea documentelor aferente inmatricularii societatii comerciale cu raspundere limitata.

Toate aceste informatii, dar si asistenta si consultanta pentru a ajuta orice antreprenor care are o idee de afaceri si doreste sa o puna in practica, sunt oferite de specialistii de la firmanet.ro. Cand vine vorba de o infiintare SRL, procesul poate parea destul de complicat, insa acesta nu trebuie sa fie un impediment in calea implementarii ideii de afaceri. Simplu si usor, fara prea multe batai de cap si timp pierdut, profesionistii de la firmanet.ro iti ofera solutia perfecta pentru afacerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *