Afinele nu ar trebui sa fie numai un desert din cand in cand. Ofera-le mai multe sanse si serveste-le ca atare. Nu ai de ce sa regreti si descopera totodata beneficiile ce vin de la ele:

  • Renunta la coloranti artificiali si foloses afine in schimb. Fara e-uri, avantajul de a gati acasa vine din faptul ca ai un control asupra ingredientelor si mai cu seama acestea au si o aroma deosebita. Se foloseste insa ca si colorant al albastrului dorit. Insa nu este singurul fruct ce ar putea fi folosit si in acest sens.
  • Consumul de afine previne carentele de vitamina C. In plus in trecut soldatilor li se oferea suc de afine pentru a se preveni scorbutul. Mai ales pentru cei care au probleme cu nivelul calciului afinele sunt indicate chiar si zilnic. O portie de afine este cu mult mai concentrata decat orice alt tratament pe baza de fructe si legume.
  • Contin antioxidanti si ai toate motivele sa le consumi. Asa mici cum le vezi acestea bat la acest capitol orice alt fruct sau leguma si intr-o nota comparativa se pare ca acestea sunt mai benefice decat 5 portii de mere sau de morcovi. Antioxidantii sunt necesari caci acestia mentin sanatatea inimii la interior si nu numai caci si pielea are avantaje cand se consuma astfel de fructe.
  • Cel mai mare producator de afine este statul Maine din SUA. Sau cel putin asta se sustine.
  • Un studiu ce dateaza din 2012 spune ca o portie de afine pe zi este secretul pentru sanatatea creierului. Si asta se vede pe termen lung pentru ca antioxidantii din afine actioneaza, prevenind dementa si uitarea, practic declinul creierului inainte de vreme.

Ai toate motivele sa incerci afinele ca si desert sub orice forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *