Loteria este foarte sarmanta. Dar, se zvoneste ca exista sanse mai mari sa fii lovit de un trasnet decat sa castigi premiul cel mare la loterie- iar acest lucru chiar este adevarat. De fapt, sansele de a fi lovit de un fulger sunt 1 la 5 milioane, in timp ce castigul la loterie reprezinta o sansa la 259 milioane. De asemenea, sansele de a fi ucis de o masinarie de facut cafea sunt chiar si mai mari (1 la 112 milioane). Din moment ce acest lucru este putin probabil de a se intampla, de ce cineva ar investi o cantitate foarte mare de bani unde, practic, exista sanse extrem de mici de a se imbogati?

Ei bine, oricum ar fi, se pare ca oamenii iubesc sa puna bilete la LOTO, indiferent ca o fac din plictiseala sau chiar cred cu adevarat ca vor castiga. Dar, inainte sa pui urmatorul bilet la loterie, te sfatuiesc sa citesti in continuare, pentru a afla unele lucruri uimitoare in ceea ce priveste loteria.

Curiozitati despre loterie

Cea mai bogata loterie se afla in Spania si valoreaza peste 2 miliarde de euro. Numita si El Gordo, aceasta loterie faimoasa dateaza din 1812, cand sansele de castig erau reprezentate de 1 la 6. In prezent, loteria a devenit un lucru traditional, un om normal cheltuind, in medie, 6 euro pe un bilet de joc. Peste 90% dintre spanioli participa la acest lucru care, in trecut, a dat nastere si la razboaie.

Banii nu cumpara fericirea si exista si un exemplu bun in acest sens. In anul 2006, David Lee Edwards a castigat premiul cel mare. S-a simtit atat de bogat incat a inceput sa imparta bani la familie si la prieteni. Problema este ca unii prieteni care au primit bani, i-au folosit pentru droguri. Astfel, castigatorul s-a simtit atat de prost incat s-a vazut obligat sa plateasca inmormantarile celor care au murit din cauza supradozelor de droguri.

Loteria este numita si „taxa prostilor”. Din moment ce foarte putini oameni vor castiga mai mult decat au investit, loteriile de stat sunt suficient de inteligente incat sa taxeze mai multi bani de la oameni. Aproape mai rau decat atat este ca, cei saraci care castiga un bilet la LOTO, sunt obligati sa plateasca o taxa la stat, pentru ca, in fond, si castigul de la loterie este o sursa de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *