Categorii
Diverse

Ce nu stiai despre Coreea de Nord

North Korea
North Korea

Toata lumea a auzit de Coreea de Nord si de regimul stric din tara vecina cu China. Coreea de Nord a fost mereu o tara care nu a fost privita cu ochi buni de restul lumii. Condoleezza Rice a numit tara ca fiind un „outpost of tyranny” si George W Bush a spus ca este „axis o evil”. Sunt recomandari destul de dure facute de oameni importanti pe planul international.

Populatia statului Corea de Nord este de 2.843 milioane de locuitori. Daca acest stat ar fi unul din statele din USA acesta ar fi al patrulea ca populaite. In momentul de fata Texas este cel de-al patrulea stat din SUA cu 2.195 milioane.

Rata de alfabetizare in Corea de Nord este de 100%. Rata de alfabetizare este data de copii care au o varsta de peste 15 ani care poti citi si scrie. Potrivit acestei definitii, toti care se incadreaza in aceasta categorie pot citi si scrie, fata de alfabetizare fiind maxima.

Coreea de Nord este o tara destul de stricta cand vine vorba de modul in care oamenii arata si se imbraca. Sunt un total de 28 de stiluri de frizuri aprobate de stat. In cazul femeilor acestea au la dispozitie sa aleaga unul din cele 14 stiluri. Femeile care sunt maritate trebuie sa poarte parul impletit scurt, in timp ce femeile nemaritate au dreptul de a purta parul mai lung. Barbatilor le este interzis sa aiba frizuri cu parul mai lung de 5 centrimetri. Barbatii mai in varsta au dreptul de a avea parul lung de cel mult 7 cm.

Kim Jong consuma in fiecare an un volum impresionant de coniac. Acesta a cheltuit echivalentul a 800 de salarii medii din Coreea de Nord pe coniac anul trecut. Aproximativ 700 000 de dolari. Venitul mediu in Coreea de Nord este de 1500 de dolari pe an.

Doar 2.83% din suprafata totala de drumuri din Coreea de Nord sunt pavate. Din cei 25554 km de drumuri doar 724 km sunt asfaltati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *