In ciuda tuturor povestilor pe care le-ai auzit despre China, poti sa te astepti la o multime de alte lucruri cu care aceasta natie poate sa te surprinda. Iar acest lucru se intampla pentru ca acest stat se afla intr-o continua evolutie economica si se schimba rapid. Ne place sau nu, China joaca unul dintre cele mai importante roluri in economia globala.

Afla ce nu stiai despre China

Astfel, Republica Populara Chineza a cunoscut o evolutie accelerata, observandu-se o crestere a PIB-ului in anul 2011 comparativ cu anul 1989, de aproximativ 288%.

Rapiditatea si amplitudinea dezvoltarii economico-financiare a Chinei din ultimii ani nu a inregistrat precedente.

China consuma 58% din productia mondiala de ciment, 48% din minereurile de fier, 47% din minereurile de carbune si, in general, majoritatea productiei mondiale de orice.

Cel mai rapid tren din SUA atinge mai putin de jumatate din viteza inregistrata de unul din noile trenuri introduse intre Shanghai si Beijing, respectiv 241 km/h comparativ cu 486 km/h.

Datorita expansiunii rapide a crestinismului in Asia, in China deja se afla mai multi crestini decat in Italia; in China sunt in prezent aproximativ 60 de milioane de crestin; la rata de crestere anuala a populatiei, China ar putea deveni pe viitor cel mai mare centru crestin al lumii.

Ca peste tot in lume, si in China exista cateva legi care ne lasa fara cuvinte. Din cate se pare reincarnarea este interzisa in aceasta tara daca nu exista o permisiune din partea guvernului.

In China sunt condamnati la moarte de trei ori mai multe persoane decat in toate tarile cumulat, utilizandu-se dube de executie pentru eficientizarea procesului.

Armata Chinei este alcatuita din aproximativ 3.4 milioane de persoane, comparativ cu 1.4 milioane ale armatei SUA; mai mult, se spune ca in anumite domenii militare, China are chiar un avantaj tehnologic fata de SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *