Fiecare dimineata este o noua provocare- cel putin pentru chinul de a te trezi si de a incepe sa muncesti. Conform specialistilor majoritatea oamenilor fac o sumedenie de greseli care ulterior le fac diminetile pline si obositoare.

Dincolo de partea ce tine de micul dejun si nevoia de a manca si nu trebuie sa trecem peste caci nu degeaba este cea mai importanta masa a zilei tine si de anumite obiceiuri pe care le facem:

  1. Cafeaua nu este tocmai indicata mai ales la primele ore ale diminetii. Si asta pentru ca aduce un nivel de energie insa care iti face organismul sa explodeze insa in scurt timp oboseste mai mult decat la bun inceput de zi. In plus, cafeaua nu aduce nutrientii necesari pentru tine asa ca nu inlocuieste masa de dimineata. Stiai ca ora potrivita pentru a servi o cafea este de fapt intre 9.30 si 11? In mod normal organismul este setat sa se trezeasca singur asa ca abia dupa ora 9 ar putea sa resimta oboseala.
  2. Produsele de patiserie sunt si ele in aceasta lista. De fapt nu sunt alegerea sanatoasa pentru ca nu contin carbohidrati sau vitamine asa ca dozarea energiei nu are cum sa fie de bun augur. Asa ca, pline de faina alba si de zahar, nu sunt tocmai cele mai potrivite alegeri.
  3. Dulciurile se cred a fi cele care aduc energie deci prin urmare ar fi necesare mai ales la inceput de zi. De fapt acestea sutn cele care iti ofera energie insa numai pentru moment. In plus, imediat dupa ce sunt consumate intervine si starea de foame asa ca predispun la ingrasat.

Contrar a ceea ce am putea crede de fapt mancarea copioasa inca de dimineata ne asigura un ritm bun al organismului. Si nu te ingrasi caci arzi mai mult si mai bine calorii ca in orice moment al zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *