Categorii
Recomandari

Cautam naturalul

De cand ne-am dat seama ca ceea ce consumam in fiecare zi inseamna un cumul de e-uri, de cand si Uniunea Europeana trage din ce in ce mai multe semne de alarma asupra acestui aspect ne-am trezit ca dintr-un vis; ne dorim natural si cautam asta in orice domeniu. Gama de alimente bio castiga din ce in ce mai mult teren.

Tendinte moderne

In prima faza interesul a fost pentru tot ce este dulce, aromat, colorat si aparent delicios. Insa totul vine cu un pret si in timp ne-am dat seama ca acestea sunt pline de aditivi pentru a rezista mai mult timp. Nu mai sunt ideale asa cum credeam insa parte din acest efect este si lipsa a ceea ce am avut ani de-a randul in anii de saracie si limita din era ceausista. Trebuie sa admitem asta caci mai apoi ne-am luat avant in a consuma tot felul de alimente procesate ca si cand trebuia sa recuperam ceea ce pierdusem ca deschidere la piata ani de-a randul.

In timp insa ne-am data seama ca nu este bine. Si culmea, in era moderna, apreciem mai mult naturalul, tot ce este bio, fara pic de aditivi si interventie a mainii moderne, a proceselor moderne de pasteurizare, conservare si asa mai departe.

Dar ce este natural in zilele noastre? Ce sunt de fapt alimentele bio? Cele ce provin din procesul de realizare ferit de aditivi, din materie prima de la tara, din sol ce nu a avut parte de fertilizari si substante, din produse care nu trebuie sa arate bine in vitrine ci trebuie sa fie gustoase si sanatoase.

Tocmai prin raritatea lor produsele bio au devenit un mare interes. Tocmai din faptul ca sunt facute ca pe vremuri, de maini dibace si puse la pastrare costa mai mult. Insa isi merita si banii. In ele nu vei gasi ingrediente greu de citi si usor de intuit ca fac parte din lista acelor substante ce nu au cum sa fie naturale. Nu au un termen de valabilitate de ani de zile insa si asta garanteaza ca sunt 100%.

De ce bio, de ce asa. Te vei gandi la un moment dat de ce atat de multa straduinta de a gasi si de a consuma numai alimente atent selectionate, bio. Hrana nu este numai vitala corpului uman insa si cea care furnizeaza, sau ar trebui sa faca asta, deliciul gustului si nu in cele din urma vitamine, minerale, fibre si continut nutritiv pentru un corp sanatos.

Prea multe e-uri iti pot provoca reactii alergice, toxinfectii, pete pe corp si probleme cu stomacul. In orice caz aditivii sunt cei care nu cum sa faca un bine organismului tau. Rezultatele se vad insa in timp. Asa ca, o forma de preventie a unor stari medicale inseamna de asemenea sa ai grija de tot ceea ce consumi. De preferat sa fie natural!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *