Romanul prea putin citeste etichetele. I se pare pierdere de timp, considera ca tine pana la urma de termeni pe care oricum nu ii cunoaste. Spune-mi sincer, tu mergi la cumparaturi cu dictionarul dupa tine? Ti-ar trebui o intreaga enciclopedie pentru termenii pe care ii vei gasi aici. Si daca nu este clasicul „E” inscris pe hartie care sa iti demonstreze ca acel produs include E-uri este clar ca nu te pricepi sa determini ce inseamna o eticheta de produs si cum sa o interpretezi. Cum nimeni nu s-a nascut invatat si cum prea putini pot fi atenti la detalii iata cateva din acele ingrediente ce se gasesc intr-un produs.

  • Castoreum. Da, vine de la castori la propriu caci se refera la glandele perineale ale acestuia. Se foloseste in special pentru produse ce contin fructe din ideea de a accentua gustul acestora, deliciul lor definit prin intensitatea dulcetii. Probabil data viitoare te vei gandi de doua ori daca vei cumpara un produs cu un astfel de ingredient.
  • Lanolina, care da, vine de la lana. De fapt de la animalele ce au lana, o substanta ce se aseamana cu ceara. Iar asta o vei gasi in special in guma de mestecat, de care se spune si asa ca este un produs din lista celor cu cele mai multe e-uri.
  • Selac vine de la o mica ganganie, mai exact de la un gandac ce se gaseste in Thailanda, numit shellac de unde si numele acestei substante. O astfel de „gustare” se adauga in special la dulciuri, jeleuri, glazuri si deserturi din aceasta categorie.
  • L-Cisteina nu mai este atat de sugestiv si se defineste ca fiind un aminoacid ce se gaseste in parul uman, dar si in penele de rata. Consumam asa ceva? Cu siguranta daca esti doritor de produse de panificatie, pentru ca acestea sa fie pentru mai mult timp bune de consum.

Tu stii ce consumi?

Un comentariu la „Cat de multe stii despre ceea ce consumi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *