Daca esti genul de om caruia ii plac foarte mult calatoriile atunci sigur ai nevoie de navigatie gps auto. Daca stii ca la un moment dat ai de parcurs distante mari in zone pe care nu le stii, atunci cu siguranta ca ai nevoie de un gps. Motivele sunt mereu aceleasi, doar ca situatiile difera. Ai nevoie de un astfel de sistem pentru a nu mai pierde timpul.

GPS-ul, comparativ cu alte dispozitive de navigatie

Desigur, in varianta moderna se pare ca avem la indemana un telefon cu o harta ce ne poate ghida spre locul exact in care ne dorim sa ajungem. Ce te faci insa cand telefonul nu este disponibil, cand nu are semnal, conexiune buna, baterie nici atat sau cand efectiv are o varianta de gps nu tocmai actualizata? Stii cum e povestea cu omul bun la toate cand de fapt nu e bun la nimic? Exact asa se intampla si cu aceasta situatie, cand nu te poti baza pe un dispozitiv ce nu este proiectat si destinat a fi sistem de navigatie.

Un sistem gps include directii si rute, alternative chiar si cand schimbi directia de mers, in timp real. Este un soi de ghid care te ajuta sa ajungi la destinatia impusa. Are hartile actualizate si implica un minim de efort, asta la inceput de drum, cand introduci datele pentru a seta destinatia.

Si daca te gandeai sa te bazezi pe o harta…o astfel de metoda este total depasita cand semnele si legende impun timp si efort. Traim in lumea vitezei cand ne dorim sa bifam totul pe repede inainte, astfel ca este de la sine inteles ca nu vom mai avea nici rabdarea necesara de a urmari o ruta pe o harta. In orice caz, nu se compara cu viteza, cu rapiditatea de a primi o varianta de ruta de la un sistem auto precum gps-ul.

Am trecut de multa vreme de etapa in care invatam sa ne ghidam in spatiu. Suntem acum la un nivel superior, astfel ca tehnologia lucreaza pentru noi. Un sistem de tip gps nici ca mai are nevoie de motive de justificare pentru care ar trebui sa faca parte din categoria de dotari ale unei masini, intrucat se dovedeste de la sine ca este un sistem ajutator, de baza pentru calatorii oricat de scurte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *