Carisma, sau popularitatea cuiva este inteleasa prin ideea de farmec personal, de faptul ca este foarte sociabil si placut de cei din jur, datorita faptului ca este atractiv si prietenos, dar si ca stie sa vorbeasca asa cum trebuie si cat trebuie.

Cine nu si-ar dori sa fie mai carismatic si mai placut de cei din jur? Toata lumea ar vrea, binenteles! Insa nu totul tine de dorinta, ci mai ales de fapte, de metodele prin care ai putea sa ajungi in acest fel. Farmecul nostru personal tine de imaginea noastra publica, de prezenta noastra printre ceilalti, de limbajul nonverbal dar si verbal pe care il utilizam in interactiunile noastre.

Carisma este data de felul in care o persoana se poate face placuta de catre cei din jur. Daca stii cum sa ii atragi si sa le mentii atentia celor din jur, fara a deveni plictisitor sau agasant, atunci poti spune ca ai nimerit tinta si ai devenit o persoana de interes.

In cazul in care esti lider sau detii o functie de conducere intr-o companie sau intr-un grup de oameni, farmecul personal te poate ajuta sa iti tii oamenii aproape, atenti si doritori de a te cunoaste mai bine si de a intelege ceea ce vrei sa le transmiti.

Uitat-te si in filme. Tot timpul exista un lider sau o lidera printre grupurile de oameni ce tin de povestea filmului. Fie ca sunt sefi, fie ca sunt lideri a unor miscari, purtatori de cuvant, fete populare din liceu, lideri a unei organizatii de protectie a animalelor sau organizatori ai unei dezbateri pe licee, toate aceste persoane sunt pline de incredere in sine, invoca un sentiment de siguranta si cunosc cum sa se faca placuti de catre cei din jur, ba chiar urmati indeaproape de acestia.

Daca tu esti cel care detii cuvantul mai mereu in grupul tau sau daca vii mereu cu ideile bune si cu planurile, si mai esti si apreciat de cei dinh jur pentru asta, atunci mai mult ca sigur esti un „rege al animalelor”, unul dragut si om, binenteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *