dinoboutique.ro

Alegerea jucariilor pentru copii nu trebuie sa fie dificila. Daca nu stii inca ce ii place incearca mai multe categorii de jucarii corespunzatoare varstei copilului. Ceea ce il va atrage, jucaria cu care isi va petrece cel mai mult timpul, va fi cea pe care el o gaseste mai interesanta. Si acum nu ma refer doar la papusi si masinute. Ca deja stim aceasta clasificare. Ci ma refer la principalele categorii de jocuri.

Iti prezint mai jos o lista cu principalele categorii de jucarii:

  • Jucarii pentru bebelusi
  • Puzzle-uri clasice
  • Jucarii cu scop educativ
  • Jucarii precum trenulete sau masinute
  • Jucarii care necesita construire
  • Papusi
  • Jucarii folosite pentru exterior – la spatiul de joaca, la plimbare

Acum sa vorbim mai mult despre rolul pe care il au puzzle-urile clasice pentru copii. Intr-adevar, daca esti un parinte ocupat stii, cu siguranta, ca daca ii vei da copilului sa se joace cu un puzzle ii vei ocupa timpul. Dar sunt cateva lucruri ce trebuie mentionate – cateva avantaje ascunse in spatele unui simplu puzzle.

Rolul pe care il are de fapt un puzzle este dezvoltarea copilului prin diferite tipuri de abilitati ce se  vor imbunatati treptat cu cat copilul se joaca din ce in ce mai mult cu jucaria respectiva. Astfel avem:

  1. Abilitati emotionale

Pentru a putea construi un puzzle copilul trebuie sa aiba rabdare sa gaseasca toate piesele si sa le puna cap la cap. Implicarea emotiilor este inevitabila la un moment dat, mai ales daca isi gaseste un partener de joc, prin intermediul caruia se dezvolta si abilitatile sociale. In timpul jocului copilul invata sa isi astepte randul, sa lase partenerul sa il ajute sau el la randul lui sa isi ajute coechipierul.

  1. Abilitati cognitive

Dar cel mai important, cu ajutorul de puzzle-uri clasice, copilasul se dezvolta din punct de vedere cognitiv. Inca de la inceputul jocului, fie ca este sau nu ajutat de catre cineva, va trebui sa invete cum sa uneasca piesele astfel incat sa se potriveasca. Dar nu doar atat, invata sa faca fata problemelor.

Pentru a putea rezolva un puzzle trebuie sa recunoasca formele si sa retina imaginile. Orice copil isi va gasi strategia lui de rezolvare, fie ca va incepe cu colturile de la puzzle, urmand mai apoi sa uneasca marginile sau va alege sa construiasca piesele pe care le deosebeste si retine mai bine, de exemplu chipuri sau chiar culori mai atragatoare si mai aprinse, usor de unit. Prin intermediul memoriei, va reusi sa construiasca pana la final puzzle-ul iar daca isi va seta obiective mici, in final il va atinge pe cel mare.

  1. Abilitati fizice

Atunci cand trebuie sa uneasca piesele foloseste mainile sau se deplaseaza dintr-o parte in alta, in functie de spatiul pe care il necesita pentru a aseza piesele astfel incat sa le vada mai bine pe toate. In acest fel isi imbunatateste modul de a ordona si coordona.

Pentru achizitionarea unui puzzle pentru copilul tau, iti recomand www.dinoboutique.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *