camere de supraveghere

Din nevoia de a avea liniste cu privire la bunurile personale, fie ca au strict valoare sentimentala, fie ca aceasta este materiala, utilizarea camerelor video de supraveghere a devenit ceva obisnuit. Cand stii ca detii ceva ce nu ai vrea sa pierzi sau care sa necesite supraveghere permanenta ai asadar in vedere achizitionarea unui astfel de sistem.

De ce sa nu folosesti o camera video? In fapt, acestea au fost concepute tocmai pentru a te ajuta sa vizualizezi obiective, zone anume sau sa poti urmari diverse actiuni. Daca te intereseaza sa poti vedea detalii in amanunt, atunci poti sa ai in vedere un model care include senzori in acest sens, respectiv camere care iti permit sa identifici persoane si obiecte. Poate fi vorba despre numere de inmatriculare a masinilor, dar si despre monitorizarea unor puncte de vanzare.

Camera video potrivita in functie de caracteristici si scopul supravegherii

Ca sa stii de ce tip de camera ai nevoie si ce caracteristici ar trebui sa aiba, este necesar sa determini scopul pentru care intentionezi sa o cumperi – trebuie sa cunosti de asemenea locul in care urmeaza sa o amplasezi, lentilele pe care ar trebui sa le aiba in dotare si alte astfel de detalii.

camera supraveghere

Raportarea la numarul obiectivelor pentru care doresti supraveghere este primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. De altfel te intereseaza sa cunosti si distanta aproximativa dintre acestea.

Iata care sunt cateva modele de camere de supraveghere care s-au facut remarcate pe piata si care ofera o serie de avantaje pe care ar trebui sa le iei in vedere: HDCVI, AHD, HDTVI, ANALOGICA, IP sunt numai cateva exemple.

Acestea se disting prin rezolutia de pana la 5 megapixeli ce le este caracteristica, dispun de senzor de imagine de 1/3”5 megapixel Exmor CMOS. Sunt destinate exclusiv montarii in interior, iar carcasa lor este confectionata din plastic.

Dotare cu infrarosu este o necesitate absoluta, iar modelele mentionate au infrarosu cu actiune pana la 20 metri, 80 metri sau in functie de nevoie. Asta inseamna ca sunt capabile sa ofere imagini pe timp de noapte, respectiv si in conditiile in care iluminarea este scazuta. Asta se datoreaza faptului ca dispun de iluminator in infrarosu si LED-uri IR.

Poate fi vorba despre camera de supraveghere cu lentila fixa sau cu lentila verticala. Modelele mentionate dispun de lentile ce reusesc sa ofere un unghi de vizualizare fix, insa poti le poti regla atunci cand faci instalarea.

Filtrul mecanic IR autoretractabil este de asemenea necesar, iar camerele HIKVISION le au in dotare. Rolul acestuia este de a filtra lumina in infrarosu ziua, astfel ca defectele de afisare a culorilor sa nu existe. Noaptea filtrul respectiv este oprit astfel ca lumina infrarosului sa isi faca treaba, respectiv sa ofere camerei o vizibilitate optima.

De asemenea, sistemele de supraveghere dispun si de alte functii care fac utilizarea mai placuta si mai sigura. Nivelul de sensibilitate crescut, protectia la apa si la praf, precum si infrarosul inteligent din dotare sunt numai cateva dintre ele. Daca te intereseaza un astfel de sistem, respectiv mai multe, in functie de scopul utilizarii si de aria de acoperit, gasesti solutii complexe pe avpsecurity.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *