Categorii
Retail Servicii

Caracteristicile motoarelor electrice trifazate de pe Bmes.ro – solutii pentru nevoile tale

Dispozitiv electromecanic responsabil de transformare a energiei electrice in mecanica, motorul electric reprezinta o necesitate indispensabila in dotarea de aparaturi, echipamente, masinarii si automobile. Exista categoria celor care functioneaza in trei faze de curent alternativ, cele care sunt cunoscute sub denumirea de motoare electrice trifazate. Prezinta avantajul, fata de altele existe in domeniu, ca nu au nevoie de un alt dispozitiv pentru a porni si ies in evidenta printr-o calitate deosebita.

Desigur ca se diferentiaza si printr-o serie de caracteristici ale constructiei lor si totodata a modului de functionare. In cadrul acestui articol ma voi opri asupra modelelor de motoare electrice, respectiv a celor trifazate pe care le gasesti in cadrul site-ului bmes.ro, un furnizor de renume pe piata de profil din tara noastra.

Motoarele electrice trifazate de la Bmes si caracteristicile acestora

In categoria dedicata acestui tip de motoare, din portofoliul Bmes, se regasesc articole provenite de la furnizori europeni, care prezinta o serie de performante de luat in considerare. In functie de grupa de turatii, respectiv de alte specificatii ale acestora, te invit sa parcurgi randurile urmatoare pentru a putea face mai apoi o eventuala selectie a celui potrivit nevoilor proprii. Ai in vedere faptul ca ti se pune la dispozitie optiunea de a alege un model cu doua turatii sau cu trei turatii, motoare cu frana, respectiv in regim special, totul in cadrul site-ului bmes.ro.

Motoarele electrice trifazate oferite de acest furnizor intra in gama 0.06 – 500 kW, in gabarite de 56 – 400. Dupa numarul de poli si de rotatii pe minut, regasesti in portofoliul lor motoare: in 2 poli (cu 3000 rpm), in 4 poli (1500rpm), 6 poli (1000 rpm), respectiv 8 poli (750 rpm).

Alte caracteristici spre care trebuie sa iti indrepti atentia cand ai de facut o asemenea alegere sunt dimensiunile motorului. Astfel, poate fi vorba despre un model trifazat cu talpi B3, cu flansa mare B5, cu flansa mica B14, respectiv cu talpa si flansa B35. Alegerea tine strict de nevoia aplicatiei ce il va folosi.

Iata care sunt caracteristicile standard ale motoarelor electrice. Exista modele destinate aplicatiilor grele, care trebuie sa bifeze un numar mai mare de porniri in fiecare ora, respectiv sa asigure o functionare continua. Sunt dedicate acestea in zonele cu praf sau cu o umiditate crescuta.

Sunt o optiune acolo unde pornirea este directa sau de tip stea/triunghi, existand o tensiune de 400 V, in conexiune stea sau triunghi.

Ca masura de siguranta, acolo unde puterea este de 7,5 kW, carcasa este din aluminiu sau din fonta. In general, acolo unde puterea este de peste 11 kW se foloseste fonta.

In principal, in cazul motoarelor cu puteri mai mari, dar se pot furniza si la cele cu puteri mai mic, termistorii PTC in bobinaj reprezinta o necesitate. De altfel, nu poti bifa achizitia unui motor daca acesta nu dispune de o serie de masuri de protectie precum este cea la umiditate sau praf – protectia IP55. Favorizeaza functionarea motoarelor afara.

Desigur ca se vor avea in vedere, in functie de aplicatie si caracteristicile optionale ale motoarelor. Acestea sunt expuse mai pe intelesul tuturor pe site-ul bmes.ro, de unde poti comanda de altfel un motor electric pliat pe nevoi.

 

Un răspuns la “Caracteristicile motoarelor electrice trifazate de pe Bmes.ro – solutii pentru nevoile tale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.