Fara un program anume fiecare isi savureaza cafeaua cand se trezeste. Un moment bun in care sa iti dedice cateva clipe, cand energia necesara inceperii unei noi zile nu exista fara cafea. Nimic iesit din comun insa daca e sa tinem cont de ceea ce cercetatorii spun exista totusi un program dupa care ar trebui sa savuram o cafea.

Momentul prielnic pentru o cafea

Organismul are propriul sistem de a se trezi. Practic stie cand este momentul sa isi incheie perioada de somn si isi activeaza singur doza de energie necesara in acest sens; altfel cum crezi ca cei care nu sunt consumatori de cafea pot sa se trezeasca? In momentul in care te trezesti practic in organism se produce cantitatea necesara de cortizol, acel hormon responsabil cu nivelul de energie. Asta face ca o cafea servita la prima ora a diminetii sa nu fie tocmai ceea ce ai nevoie.

Care este momentul prielnic pentru a savura o cafea? Daca intre orele 8 si 9 organismul se energizeaza singur in aceasta perioada nu este necesara o cafea pentru ca efectul sau nu va fi cunoscut de organism ci ignorat si practic asta inseamna ca vei deveni imun in timp la efectul cafelei.

Conform cercetatorilor se pare ca intervalele de timp cand efectul cortizolului din organism scade se refera la perioade cuprinse intre 9.30 si 11.30 insa de asemenea intre intervalele 1.30 si 5. Nu degeaba se spune ca s-a ajuns la concluzia ca ora 15.00 este ora la care angajatii sunt mai putini productivi.

Dincolo de acestea consumul de cafea ar trebui sa fie pentru acele momente in care chiar simtim ca energia ne paraseste. Insa usor usor devine un obicei ce se soldeaza cu o dependenta si pana sa cunoastem efectul total al unei cafele facemd in asta mai degraba un tabiet. Astfel, momentul prielnic sa savurezi o cafea inseamna acel timp pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *