calea-lactee

In conformitate cu cele mai bune estimari ale astronomilor din intreaga lume, exista cel putin o suta de miliarde de galaxii in Universul observabil. Acest lucru nu include partile Universului pe care noi le putem vedea. In afara acestor galaxii, oamenii de stiinta estimeaza ca exista miliarde de altele pe care nu le vedem. Din cate se stie, acest numar poate fi de ordinul sutelor de trilioane.
Un nou studiu sugereaza ca galaxia Calea Lactee este cu 50% mai mare decat ceea ce se crede. Aceste estimari sunt bazate pe unele descoperiri care dezvaluie ca galaxia noastra se afla in mai multe valuri concentrice.
In esenta, ceea ce oamenii de stiinta au descoperit este ca discul Caii Lactee nu este doar un disc de stele intr-un plan plat, ci este ondulat. Pe masura ce radiatiile vin din exterior, vom fi capabili sa vedem ca exista cel putin patru valuri in discul Caii Lactee. In timp ce pot observa o mica parte a galaxiei folosind aceste informatii, oamenii de stiinta presupun ca acest model poate fi gasit in intregul disc al galaxiei.
Acest nou studiu demonstreaza ca ceea ce se credea anterior a fi inele, sunt de fapt valuri care fac parte din discul galactic. Ca urmare, oamenii de stiinta estimeaza ca galaxia Calea Lactee nu este de 100.000 de ani lumina, ci are peste 150.000, iar acest lucru inseamna o diferenta masiva fata de ceea ce stiam.
Realitatea noastra pare sa fie mai mare decat mintea umana este capabila de a intelege, iar toate posibilitatile care iau in calcul mai multe universuri, dimensiuni, realitati paralele, calatorii in timp, drumuri in spatiu si mult mai multe, ar putea deveni, in curand, plauzibile. Aceste noi descoperiri dau nastere unor nou intrebari asupra vietii dincolo de pamant. Raspunsul cercetatorilor este ca viata exista dincolo de lumea noastra, fara indoiala, si este doar o chestiune de timp pana ajungem sa o descoperim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *