Categorii
Alimentar Recomandari Sanatate

Beneficiile surprinzatoare ale uleiului de masline

 

Uleiul de masline este unul din cele mai apreciate uleiuri de pe piata, de la ora actuala. De asemenea, se spune ca acesta este utilizat in mai multe domenii, de la curatarea mainilor si pana la lustruirea mobilei. Astfel, uleiul de masline are o multime de utilizari in aceasta lume, fiind excelent pentru sanatate dar si in alte actvitati.

Afla cat de util este uleiul de masline

  1. Reduce riscul de diabet- potrivit oamenilor de stiinta, se pare ca grasimile din uleiul de masline pot reduce diabetul cu pana la 50%. Cu toate ca dietele sarace in grasimi sunt cele recomandate pentru a combate diabetul, rezultatele studiilor stiintifice au demonstrat ca acest tip de grasime este benefic in reducerea riscului de a dezvolta diabet.
  2. Protejeaza de depresie- in mod normal, asociem dietele cu sanatatea fizica, nu cu cea psihica. Insa, un studiu realizat de oamenii de stiinta din Spania a descoperit ca un consum regulat de grasimi determina posibilitatea oamenilor de a suferi de boli mentale. Se spune ca oamenii care consuma grasimi sunt cu 48% mai predispusi de a suferi de depresie. Insa, tot aceeasi lucrare sugereaza ca uleiul de masline creste nivelul de serotonina- o substanta chimica din creier, ce serveste ca antidepresiv.
  3. Previne cancerul de piele- in timp ce poate crezi ca, cremele solare reprezinta cea mai buna protectie impotriva razelor UV, un studiu recent a descoperit ca uleiul de masline, aplicat pe piele inainte de plaja, reduce sansele de a face cancer de piele. De asemenea, nu numai aplicarea de ulei de masline este benefica, ci si consumul acestuia- cercetatorii au descoperit ca rezidentii din zona Marii Mediterane sunt mai putin predispusi la cancer de piele, comparativ cu cei din Australia- si asta datorita unei diete bazate pe ulei de masline.

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *