Bacsisul este poate forma cea mai edificatoare fata de serviciile oferite. Nu-ti place de modul in care te-a servit, nu-i dai bacsis. Insa in viitorul cel mai apropiat se pare ca aceasta practica va ramane o poveste. Impozitarea bacsisului este urmatoarea masura dupa ce unele mai mult sau mai putin absurde tipuri de impozite au fost si ele introduse, pe stalpi spre exemplu.
Statul incearca sa impoziteze absolut tot ce se poate. Si daca aici se include si partea cu bacsisul atunci si mai bine, o noua sursa pentru bugetul de stat. In egala masura insa lumea va cam uita de ce inseamna aceasta practica, in timp ce nemultumirea celor care se vad nevoiti sa plateasca statului o cota si din bacsis spun ca pretentia lor este de a se scadea TVA-ul.
De unde a inceput totul. Istoria bacsisului vine din trecut si asa cum si dex-ul ne spune aceasta forma de rasplatire pentru un serviciu inseamna un act benevol pentru a fi bine servit. Devine astfel incet si sigur parte dintr-o regula nescrisa a societatii cand a lasa bacsis este egal cu bunele maniere. Practic obligat nu esti insa sa nu dai inseamna sa nu fii vazut bine si risti sa nu fii tocmai cel mai bine servit client.
In unele cazuri bacsisul este chiar impus asta pentru ca patronul isi plateste anagajatul foarte putin si din bacsis face o coplata, dar si ea la randul ei trebuie castigata. Cu alte cuvinte unii chiar traiesc din bacsis astfel ca ceea ce noi nu stim inseamna pentru ei un salariu decent.
Cui si cat dam bacsis. 10% din valoarea a ceea ce am consumat. Asa se traduce pe scurt valoarea bacsisului. Cat de putin, conteaza si asta pentru stat cand estimarile arata ca sunt sanse sa se castige peste 17 milioane de euro.
ăștia copiază tot ce trebuie de afara când vine vorba de impozitare… Dar salarii când?