In ziua de astazi consumatorii doresc sa gaseasca si sa utilizeze metode de iluminare ce sunt la un pret accesibil si au o eficienta ridicata. Fie ca ai de gand sa iti iluminezi noua ta casa cu un sistem de lumini sau pur si simplu doresti sa mai scazi din valoare facturii de energie electrica, metoda de iluminare aleasa poate face o mare diferenta, atat in privinta vizibilitatii cat si in privinta buzunarului.

Sunt multe solutii aflate pe piata in privinta iluminarii. Recent din ce in ce mai multi oameni au inceput sa apeleze la solutiile de iluminare LED.  Aceasta poate fi folosita de utilizatori normali sau de utilizatori industriali. In cazul in care doresti sa treci la iluminarea pe baza de LED poti alege sa faci achizitii Magicled.

Trecand in sfera avantajelor pe care le au aceste becuri LED putem enumera:

  • Viata indelungata- unul din cele mai importante aspecte luate in considerare cand vine vorba de iluminare este cel al duratei de viata. In cazul becurilor LED acestea au o durata de functionare de pana la 100 000 de ore. Daca ar fi sa facem o conversie a acestor ore am vorbi de ani intregi, mai exact 11 ani de functionare continua sau 22 de ani daca e folosit in proportie de 50% in fiecare zi. In mod normal un bec LED ajunge sa functioneze in 8 ore in fiecare zi, astfel ar trebui sa treaca 20 de ani pana cand vei fi nevoit sa il inlocuiesti. Spre deosebire de becurile clasice, LED-urile nu se ard, ci diodele incep sa transmita mai putina energie fapt ce duce la diminuarea luminii.
  • Eficienta ridicata- un alt aspect important cand vine vorba de iluminare este eficienta. In comparatie cu eficienta unui bec normal becurile LED ajung sa aiba o eficienta de 80-90%. Asta inseamna ca aproximativ 80% din energia electrica folosita este transformata in lumina, in timp ce restul de 20 de procente ajung sa se piarda sub alte forme de energie cum ar fi caldura. Comparativ cu un bec incandescent clasic situatia este diametral opusa intrucat acestea au o eficienta de doar 20%, restul de 80% fiind energie eliberata sub forma caldurii.
  • Datorita duratei ridicate de viata a unui astfel de bec LED-urile sunt foarte usor de intretinut si nu au nevoie de prea multa grija. Lucru ce este deosebit de important mai ales in mediile industriale sau comerciale. Spre exemplu in cadrul unui aeroport de dimensiuni medii, acesta ar consuma cu 30% mai putina energie daca ar folosi LED-uri si ar reduce drastic costurile legate de intretinere.

Asadar avantajele luminilor LED sunt net superioare becurilor clasice, fapt ce ar trebui sa duca la o schimbare in modul in care ne iluminam casele si nu numai. Sunt foarte multe variante de iluminare LED care pot servi in diferite cazuri. Poti gasi diferite produse din gama LED, de la becuri simple la reflectoare Magicled pe care le poti folosi in iluminarea externa a casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *