LED IluminareIluminarea de tip LED este foarte diferita fata de iluminarea standard pe care obisnuiam sa o folosim. Tipul de becuri si lampi led nu este la fel de usor degradabil cum este tipul de becuri si neoane standard, cu mercur , cu care suntem obisnuiti sI pe care le utilizam de atat timp in locuintele noastre si care se regasesc in spatiile comerciale.  Acest tip de iluminare de tip LED este mult mai rezistenta, mai adecvata si mai putin daunatoare decat tipul de iluminare standard. Becurile cu led de la magicled nu se ard atat de repede si nici nu se opresc din functionare la fel ca becurile obisnuite.

O raspandire mai precisa a luminii

Iluminarea de tip LED este desemnata sa isi concentreze lumina si poate fi directionata catre o locatie specifica fara ajutorul vreunui reflector extern, asigurand o eficienta a iluminarii mult mai mare decat in cazul unei iluminari conventionale. Sistemele de iluminare de tip LED sunt capabile sa asigure o iluminare mult mai eficienta a zonelor dorite.

O iluminare instanta si o comutare frecventa

Luminile de tip LED se aprind imediat atunci cand sunt pornite, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru proiectele de infrastructura ce presupun supravegherea traficului si semnalele luminoase. De asemenea, luminile de tip LED pot fi pornite si oprite in mod frecvent si fara a afecta durata de viata a functionabilitatii lor si a emisiilor de lumina, ceea ce in cazul becurilor obisnuite este exact invers.

Un grad de voltaj scazut

O alimentare cu putere de voltaj mai scazuta este suficienta pentru iluminarea de tip LED. Asta face mai accesibila utilizarea iluminarii de tip LED in spatiile exterioare, prin conectarea la o sursa externa de energie solara  si este un mare avantaj atunci cand vine vorba despre utilizarea tehnologiei LED in zonele mai izolate sau in mediul rural.

O durabilitate mai mare

Un alt avantaj al iluminarii de tip LED este reprezentat de faptul ca becurile cu LED sunt mai durabile si nu va trebui sa schimbi becul atat de repede ca in cazul celorlalte tipuri de becuri traditionale. Tehnologia LED a devenit foarte populara in ultimul timp, ca o alternativa eco-friendly .

Tipul de becuri cu LED este avantajos si din punctul de vedere al continutului acestora. Sunt cunoscute pentru faptul ca nu contin mercur ca celelalte tipuri de becuri obisnuite, de asemenea rezista pentru mai mult de 50, 000 de ore si consuma cu pana la 80% mai putina energie decat becurile incandescente traditionale.

Majoritatea oamenilor prefera sa cumpere becuri cu LED mai degraba decat sa cumpere becuri traditionale pentru ca lumina data de tehnologia LED produce mai putina caldura si salveaza mai multa energie. De asemenea, acest tip de iluminare este mai rentabil referitor la echilibrul dintre costurile de achizitie si durabilitatea mare.

Un nivel mai mare de control

Becurile si lampile cu led sunt in concordanta cu dispozitivele de control electronice, tocmai pentru o ajustare mai potrivita a nivelului de lumina si de culoare, in timp ce becurile traditionale sunt limitate in ceea ce priveste controlul nivelului de iluminare. Reglarea intensitatii luminii poate fi realizata mult mai usor.

Un comentariu la „Avantaje ale iluminarii de tip LED”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *