Toti oamenii isi doresc sa evolueze, sa fie mai buni si mai productivi. Se intampla de multe ori sa nu realizam sau sa nu recunoastem care sunt lucrurile care ne impiedica sa evoluam. De multe ori nici macar nu realizam care sunt cele mai importante lucruri care stau in calea succesului nostru. Ei bine, cel mai important lucru sta in recunoasterea greselilor noastre. In momentul in care vrem sa evoluam trebuie sa stim ca am gresit si sa facem tot posibilul pentru  a rectifica greselile facute.

Pentru a putea „da cezarului ce-i al cezarului” si anume pentru a avea o buna gestionare a prioritatilor din viata profesionala si personala, primul pas este sa iti definesti corect prioritatile. Aceasta prioritizare este ea insasi o activitate consumatoare de timp, dar constituie o investitie capitala, de acuratetea ei depinzand eficienta si satisfactia unei bune organizari personale.

Criteriul cel mai bun prin prisma caruia sa iti definesti prioritatile este dat de importanta si nu urgenta sarcinilor ce iti revin. Dar ce activitati pot considera ca fiind importante? Raspunsul la aceasta intrebare tine de definirea obiectivelor profesionale si personale: importante sunt acele activitati care contribuie la realizarea obiectivelor pe care ti le-ai propus. Acestea si nu altele sunt activitatile pe care iti sugeram sa le abordezi chiar la inceputul zilei de lucru. Realizarea lor va duce la un sentiment binemeritat de satisfactie, fiind prin aceasta un puternic motivator de-a lungul zilei.

Ce puteti face pe termen scurt si mediu este sa puneti in aplicare un plan comun agreat cu cei care va genereaza cele mai multe intreruperi, prin care sa va alocati intalniri, discutii telefonice, un protocol de comunicare si colaborare care sa diminueze cat mai mult din imprevizibilul pe care il aduc cu ele intreruperile.

Aceste lucruri va vor ajuta sa evoluati si sa mergeti drept spre linia succesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *