Daca e sa tii cont de leacurile babesti este clar ca sarea din bucatarie se poate transforma intr-o forma de tratament pentru varii situatii. Insa si dincolo de acest aspect sarea este cea care se poate folosi in varii cazuri. Iata o lista a altor intrebuintari pentru acest ingredient:

  1. Sarea dizolvata in apa calda poate fi gargara atat pentru halitoza insa mai ales pentru durerile in gat pentru stagiile incipiente ale unei raceli de sezon. Si nu este un chin prea mare sa faci asta.
  2. Dupa ce ai parte de intepaturi de insecte si mai ales dupa ce se intampla ca o albina sa te intepe sa aplici sare face ca durerea sa se reduca. Sau mai cu seama pe principiu pune sare pe rana aceasta are efecte antibacteriene si poate reduce nivelul de microbi.
  3. Coagulat astfel ca va reduce o sangerare. Din aceleasi motive poti sa te bazezi pe sare pentru a reduce modul in care o pata se impregneaza intr-o tesatura. Asa ca pentru a te asigura ca nu vei avea batai de cap cu o pata profunda aplica sare pe cat de rapid posibil pentru ca aceasta sa absoarba lichidul in sine.
  4. Poate sa albeasca dintii. Intr-o combinatie de pasta cu bicarbonat de sodiu sarea curata profund si ca o metoda babeasca de a albi dintii poti incerca si aceasta varianta. Crezi ca pe vremea strabunicilor exista pasta de dinti? Insa in egala masura acestia nu duceau lipsa de igiena.
  5. Reduce din oboseala pe care o resimti la nivelul picioarelor astfel ca pret de cateva minute incearca relaxarea picioarelor in apa cu sare.
  6. Masajul cu sare nu suna prea bine insa concret ajuta foarte mult. In primul rand se stimuleaza circulatia si in al doilea rand ca si efect pentru piele se pare ca sarea este cea care inlatura pielea moarta si face ca aceasta sa fie fina, un abraziv natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *