Pare destul de ciudat sa auzi despre alergia la soare si totusi nu este un mit. Este extrem de greu sa o controlezi, in functie si de zona in care locuiesti. Nu este imposibil asa ca se inscrie in lista de alergii cu grad de control.

In principiu, alergia la soare se manifesta ca si orice alt tip de alergie, cu uriticarie, mancarimi si roseata, dupa expunerea la factorul ce declanseaza totul. Se spune ca de vina ar fi ceea ce mostenim insa nici pana acum studiile nu au demonstrat in totalitate care este cauza ce declanseaza o astfel de stare alergica. Cert este ca in momentul in care soarele atinge pielea celui alergic la acest factor se ajunge in punctul in care sistemul imunitar actioneaza, facand ca soarele in acest caz sa fie recunoscut ca si inamic, corp strain deci reactia este de aparare.

Eruptia poliforma

In acest caz tine de semne clasice de alergie ce se manifesta chiar timpuriu, desi nu este inca sezon de vara. Aceasta forma de alergie este si cea mai comuna se pare, afectand in medie de la 10 la 15% din populatie. Tinem cont de faptul ca se trateaza destul de usor, prin comprese sau expunere repetata la factorul declansator. Insa avem nevoie de protectie speciala in acest sens, de grija fata de tipurile de materiale ce iti acopera pielea si de cremele pe care le folosesti.

Eruptia fotoalergica

In acest caz manifestarea corpului este o reactie imediata la anumite substante chimice aplicate pe piele, ce interactioneaza direct cu soarele. Nici aceasta forma nu este una severa insa destul de incomoda.

Urticarie solara

Din fericire este o afectiune mai rara, corelata direct de expunerea la soare. De regula simptomele se confunda destul de usor cu arsurile solare asa ca se identifica mai greu cauza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *