https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdPKCq3xgF8-xXIkM8jiCFVEH2IFTIjdnSd_Qvu0FggydpLzzxPana sa iti dai seama lumea moderna cu tot ce o fera ea te captiveaza si te tine departe de ceea ce obisnuiai sa fii. Se intampla cel mai adesea sa se manifeste o dependenta de internet in randul tinerilor care din placerea de a gasi o sursa de informare atat de rapida si accesibila ajung sa isi intinda plapuma mai mult decat este necesar.

Dependenta de internet ridica mari probleme cand ajunge sa afecteze viata in toate aspectele ei. Incepand cu partea sociala individul ajunge sa se izoleze si sa creada ca intreaga sa existenta se rezuma la viata online. Asa se ajunge la o izolare din toate punctele de vedere, se ajunge la o viata limitata si presarata pe alocuri numai cu strictul necesar.

Stii si tu acea expresie a celor care se revad dupa mult timp? Nu te-am mai vazut de 100 de ani. Oare de ce? Pentru unii dependenta de internet duce la asta si ii face pe multi sa iti piarda timpul. Chiar daca am incerca sa vedem si partea mai buna a lucrurilor se pare ca nu exista caci nu devii mai destept, mai intelept ci doar mai avid de a descoperi lucruri online.

Si desigur, sa recunosti un dependent este ca si cand ar trebui doar sa fii sober mind. Pentru cei din exterior poate mai simplu sa descopere inamicul insa pentru un dependent va fi ca o forma de negare. Cu toate acestea il vei recunoaste cand cel in cauza nu mai are interes pentru nimic, cand nu isi mai face timp pentru a sta cu prietenii, cand nu mai comunica cu lumea din jurul sau. Un dependent de internet isi cauta mereu motive sa se intoarca mereu online, este entuziasmat si fericit cand asta se intampla insa se desprinde cu greutate de aceasta viata cand trebuie sa faca cel putin lucrurile strict necesare. Esti si tu unul dintre acestia?

Un comentariu la „Ai ajuns sa depinzi de internet?”
  1. Era odata ceva numit intra net, erau la moda candva arhivele si bazele de date , cred ca daca nu s-a mai baza totul pe internet cred sincer ca s-ar mai renunta la aceasta depedenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *