Ca si forma de eliberare a stresului, a unor stari nervoase sau pur si simplu ca metoda de a-ti umple timpul, muzica este un bun acompaniament in viata. Nu numai a asculta muzica iti face bine ci si ceea ce tine de cantat. Studiile arata ca acest obicei te poate relaxa. Afla si cum!

Starea de bine

Ca urmare a cantatului, nu mai conteaza daca o faci la nivel profi, pe note sau nu, se activeaza starea de bine. Asta se datoreaza cantitatii de endorfine ce se elibereaza in organism. Se stie de asemenea ca astfel de hormoni sunt responsabili de tot ce inseamna a avea o stare de bine.

Ajuta-ti inima

Studiile realizate chiar pe participantii unui cor arata si inima are un mare plus cand vine vorba de cantat. Din acest punct de vedere imunoglobina ce ajuta si inima era la un nivel crescut, cat si serotonina, hormonul antistres.

Tinerete fara batranete

Cantatul iti forteaza muschii sa lucreze. Si sa nu crezi ca nu are ce sa forteze pentru ca fata ta are nu mai putin de 300 de muschi. Acestia au parte sa spunem de un soi de exercitii ce iti mentin aspectul unul tanar, lucrand la elasticitatea pielii.

Suntele care te vindeca

Mai mult decat cred unii ca inseamna a fredona cateva cantece, studiile au demonstrat ca in principal anumite sunete sunt o mare importanta in ceea ce priveste modul in care muzica poate avea influenta asupra noastra. Iata si care sunt acestea:

  • tristetea se alunga cu sunetul „a” repetat in medie 2 pana la 3 minute;
  • sunetul „e” este benefic tiroidei si modului in care organismul isi imbunatateste functiile, in mod special ceea ce tine de digestie;
  • pancreasul este si el alintat, de data aceasta cu sunetul „o”;
  • sunetul „u” este dedicat in mod special modului in care organismul este protejat de sistemul imunitar.

Desi, se merita sa canti?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *