Se spune ca ne dorim tocmai ceea ce nu avem astfel ca intr-un mediu cu umiditate crescuta apar diverse probleme insa nici opusul nu este pe gustul nostru. Astfel ca acolo unde aerul este prea uscat vei simti parca nevoia sa tusesti, te simti deshidratat, pielea este mai uscata. Cum orice situatie are rezolvare iata ce poti sa faci pentru o umidificare naturala:

  • Desi in mod normal nu este recomandat sa usuci hainele in casa pentru ca nivelul de umiditate sa fie la une chilibru poti sa faci asta. Chiar si 2 haine ude pe care le usuci in camera pot evapora pana la 2 litri de apa.
  • Nu uita de plante. Pe langa faptul ca estetic completeaza incaperea in design si stil acestea se pare pot de asemenea sa reduca nivelul de stres. Mai mult decat atat acestea purifica aerul. Si cand vine vorba de nivelul de umiditate nu este de neglijat de asemenea ca frunzele trec printr-un proces de transpiratie, pastrand nivelul de umiditate din jur la cote optime.
  • Aerul uscat inseamna ca nivelul de caldura este prea ridicat. Inchide caloriferele sau dupa caz cel putin unul, redu nivelul de caldura pe cat posibil atat cat in incapere sa fie o atmosfera placuta.
  • Se stie ca cel mai mare nivel de umiditate vine de la zona de baie. Dupa un dus aburii acopera oglinda si nu numai astfel ca lasand usa deschisa vei face ca avaporii de apa sa se raspandeasca.

Nu in ultimul rand ai putea sa plasezi vase speciale in casa cu apa care sa se evapore. Exista mici vase din ceramica cu diverse forme care plasate langa sau chiar pe calorifer se incalzesc, transformand apa in vapori si umidificand atmosfera.

Uneori facem exces de zel si din dorinta si nevoia de caldura exageram cu nivelul de caldura, uitand insa ca excesul de orice fel dauneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *