academiadetraduceri.ro

Fiecare dintre noi ajunge la un moment dat sa isi cumpere o masina. Noua sau second hand, masina a ajuns in zilele noastre o necesitate si ne faciliteaza cu mult existenta. Respectand aceeasi linie m-am hotarat sa imi cumpar si eu o masina. In cele din urma am ajuns sa cumpar o masina din Germania, iar pentru a o inscrie in Romania am avut desigur nevoie de o traducere romana germana a tuturor actelor.

Am mers prin targuri auto si am facut si cautari online. Pe la targuri nu am gasit nimic interesant, insa cautarile online m-au facut sa merg impreuna cu un prieten – care cunostea limba si imi servea pe post de traducator germana – la cativa proprietari unici de autoturisme care postasera anunturi de vanzare de autoturisme. Pana la urma m-am jotarat la un Volkswagen Golf 1.9 diesel din 2003 – stiu ca nu e ultimul racnet dar si bugetul meu era limitat.

Foarte entuziasmat de masina si de drumul pe care l-am facut pana in Romania – s-a comportat exemplar masina – l-am intrebat pe amicul meu ce proceduri sunt de urmat si cam cat ar dura pana sa inmatriculez masina. Am aflat ca in primul rand voi avea nevoie de actele germane traduse, o traducere legalizata a certificatului de inmatriculare si a actului de vanzare-cumparare. In baza acelor traduceri puteam sa fac si celelalte demersuri.

Pe langa traducerile actelor de provenienta, mai sunt necesare si verificarile la Registrul Auto Roman, de unde se obtine si cartea de identitate a vehiculului, dovada inregistrarii la impozite de la primaria locala, asigurare RCA pentru minim 6 luni si diverse alte copii dupa documente.

Cum totul se poate rezolva si online in ziua de astazi, pentru RAR mi-am facut programare online, traducerile actelor le-am rezolvat cu ajutorul profesionistilor de la academiadetraduceri.ro, asigurarea RCA mi-am comandat-o tot online, pentru perioada de 12 luni dupa ce am comparat toate preturile la un broker. Doar pe la primarie si pentru achitarea diverselor taxe a mai trebuit sa ma deplasez. Toata aceasta procedura a durat in jur de 3 zile – daca totusi nu reuseam sa rezolv in timp util aveam posibilitatea sa obtin numere provizorii, pana la intocmirea tuturor actelor. In cele din urma, cu toate actele, am mers la un birou de acte auto pentru aranjarea si reverificarea lor, dupa care am depus documentatia si chiar in aceeasi zi am obtinut si numerele de inmatriculare si dovada de circulatie – certificatul de inmatriculare ajunge ulterior, prin posta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *