pictura de acuarela

Pictura cu acuarela este extrem de distractiva pentru copii pentru ca se mizeaza pe un joc de culori si de combinatii puternice, mizand pe activitate creativa si pe imaginatie. Mai mult decat atat, copiilor le place sa se mazgaleasca cu acuarela care se poate curata destul de usor.

Daca esti interesat despre un mod distractiv prin care sa il tii pe copil antrenant chiar si dupa ce a venit de la gradinita, atunci parcurge urmatoarele randuri pentru a afla ce sugestii am primit de la profesionisti, cu privire la pictura cu acuarela.

pictura Pablo Picasso
Sursa: www.dailypainters.com

Viziunea lui Pablo Picasso despre pictura in acuarela

Pablo Picasso spune despre culori ca urmeaza modificarile emotiilor si ca sunt ceea ce omul gandeste, ceea ce il inspira si ii creeaza o perspectiva de viitor. Culorile sunt o parte imperativa din viata noastra si din acest univers.

Imagineaza-ti ca nu ar fi existat culorile, ca un simplu trandafir sau un pescarus ar fi de aceea culoare izbitoare intre ele. Cum le-ai diferentia? Cu alte cuvinte, se poate spune ca pictorii au creat magie prin culori si au captivat lumea.

pictura Pablo Picasso
Sursa: s-media-cache-ak0.pinimg.com

Pictura si desenul atribuie o importanta optima culorilor si redau viata la tot ceea ce este in jurul nostru in masura in care fiecare amator de pictura incepe cu cele mai simple tehnici de pictura cu acuarela si avanseaza pana la tehnici profesioniste de a incorpora pictura si talentul in opere de arta.

pictura

Sugestii simple pentru pictura in acuarela a copiilor

 1. Tehnica de aplicare a compozitiei umede pe o plansa umeda. Luati o bucata mare de hartie alba si pliati-o in jumatate, astfel incat una din parti sa fie imbibata cu apa cu ajutorul unei pensule si cealalta uscata.
  pictura in acuarela
  Sursa: creativejewishmom.typepad.com

  Copilul poate experimenta si se poate juca in jurul foii astfel incat sa observe modul in care culoarea se prinde pe cele doua jumatati de hartie.

  copil pasionat de pictura
  Sursa: blissfullydomestic.com

  Aceasta tehnica este una din cele mai bune astfel incat copilul sa prinda taina desenului si a picturii, modalitate prin care se poate distra cu toate combinatiile de culori, incat uscarea acestora sa dezvolte reale picturi.

  pictura in acuarela
  Sursa: babbledabbledo.com
 2. Tehnica de culoare spalata la lumina. Atunci cand se doreste o pictura spalata, cel mai bine este sa se aplice putina culoare pe o pensula si sa se aplice usor pe coala de hartie cu foarte multa apa.
  copil care picteaza
  Se pot picta scene din povesti cu ajutorul unor acuarele. Aplicarea de culori tari pe o plansa inseamna si mentinerea culorilor ca esente, incat la soare sau la lumina sa se usuce. Chiar daca este o cantitate mai mare de apa si nu se poate vedea figura, atunci este important ca pictura din acuarela sa se usuce cum trebuie.

  pictura in apa
  Sursa: babbledabbledo.com

  Pentru a defini liniile picturii finale utilizeaza o carioca neagra si deseneaza conturul sau lasa copilul sa aplice tehnica in totalitate incat sa se bucure de timpul liber petrecut in amuzament si distractie colorata.

  contur pictura finala
  Sursa: artforkidshub.com
 3. Amestecul de culoare este o alta tehnica care poate fi exersata de catre copii. Amestecarea culorilor este una din cele mai distractive si mai usoare tehnici utilizata in pictura cu acuarele.
  amestec de culoare
  Sursa: johnlewis.scene7.com

  Copacii si florile pot fi portretizate sau pot fi abstractizate in mod eficient, in functie de modeul in care se utilizeaza amestecul de culori. Prin urmare, in timp ce se utilizeaza paleta de culori, se pot amesteca si alte culori, fara a altera culorile originale si textura hartiei sau panzei.

  amestec de culori
  Sursa: icdn.kiwicrate.com

  Ceea ce face acest lucru foarte util este si faptul ca desenul va avea sectiuni unice, sectiuni si portiuni de culori menita sa evidentieze o pictura originala, prin impletirea tehnicilor de pictura cu acuarela.

  picturi de copii
  Sursa: hellowonderful.co

Pictura cu acuarela necesita si urmatoarele instrumente: coli de hartie pentru desen sau panza de pictura, pensule de diferite dimensiuni, seturi de acuarele si implicit sevalete si suporturi pentru pictura.

set pentru pictura
Sursa: www.colorit.ro

Aici gasesti materiale pentru pictura la super pret incat sa aduci un zambet si o pata de culoare in timpul liber al copilului tau.

pensule de pictura
Sursa: colorit.ro

De altfel, poti opta pentru o zi de culoare impreuna cu intreaga familie, incat fiecare dintre membri sa intocmeasca propriul desen prin pictura in acuarela si de altfel poti organiza competitii si concursuri incat distractia in familie sa fie cat mai apreciata, respectabila, menita sa construiasca cele mai bune momente in familie.

pictura

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *