Ai auzit cu siguranta de pretentiile prea mari, uneori exagerate, ale angajatorilor. In egala masura ai tot auzit modalitati prin care sa poti iesi in evidenta si sa ai mai multe sanse pentru a fi contactat ulterior. Anumite aspecte insa te dau de gol.

Ce spun angajatorii. Se pare ca CV-ul este unul impresionant din punct de vedere al limbilor straine stiute. Ba chiar sunt si cei care stiu sa scrie si sa vorbeasca in limbi straine. Partea mai proasta este ca in ceea ce priveste limba romana exista greseli peste care nu se poate trece. Greseli impardonabile, asa cum spun angajatorii.Daca baza lipseste degeaba stii atat de multe limbi straine.

In unele cazuri este poate vorba de ceea ce tine de detalii. Cea mai frecventa greseala se pare ca este cea legata de folosirea lui „decat”. Adverb folosit numai in caz de comparatie este de fapt adoptat gresit in multe cazuri. Pe aceeasi lungime de unda este si povestea cu „care” in loc de „pe care” caci scurtam propozitiile pentru a fi mai eficienti, nu-i asa? Nu in cele din urma adverbul „mai” cunoaste si el forme gresite, ce face ca sensul unei fraze sa fie inteles insa pe departe.

Indiferent ca ne intelegem intre noi si deducem ceea ce se doreste a se exprima nu se accepta greseli de acest gen. Si nu sunt nici singurele. Cand nu stim a scrie ” de asemenea” si il formam ca un singur cuvant o mica greselea, de ordinul detaliilor asa cum cred unii, sare in ochi. Imagineaza-ti acum ce imagine isi face o anumita firma, companie cand trimite raport sau email unor colaboratori, unor oficiali. Imagineaza-ti cum iti scade stima prin simpul fapt ca ai angajat  pe cine nu trebuie. Desi gramatica limbii romane este adesea ignorata ajungem asadar sa fim si noi ignoranti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *